josefin malmström

KNEP OCH KNÅP

Kategori: Allmänt

Denna vecka passar släkten Silje då båda hennes föräldrar måste jobba. Igår var det pappas (morfar) tur och idag var det mammas (mormor). Mamma ville fjäska in sig som favorit och köpte två små armband till sitt barnbarn. Och då behövde hon hjälp med att slå in dessa för bästa möjliga effekt. Och jag är ju inte den som är den och ställde upp med min kunskaper i knep och knåp. Gjorde en liten ask av papper. En sån ask som man gjorde som barn.
För barn, av barn, till barn.  

TRIVS PÅ JOBBET

Kategori: Allmänt

Går inte att göra annat när man är värdinna för ett gäng från räddningstjänsten. Riktiga karlar!
 
Och dessutom den här fantastiska utsikten. 

OVÄDER

Kategori: Allmänt

Jag avskyr regn och åska, men skyfallet som nyss kom utanför fönstret nyss var vackert och mysigt. Konstig kvinna!

MITT EX OCH JAG

Kategori: Allmänt

Åhh, vad jag älskar att jag och Mats har så fin kontakt även om det är slut. På fredag åker jag upp och hälsar på honom och går på hans brors bröllop. Ja, det kan kanske kan anses vara lite knas. Men alla skriver vi våra egna regler. 

HON, DEN LILLA BUSEN

Kategori: Allmänt

Nere och myser i Ystad med bästa Silje. Nu är hon så "stor" att hon kommer med en liten bok hoppar upp i ens knä och vill att man ska läsa. Och jag älskar det! Nu skulle hennes mor och jag äta mat och dricka vin och lyssna på Katie Melua. Men det lilla trollet kommer inte till ro så jag sitter här och väntar med ett glas rött och Johanna vyssjar, hyssjar och nannar för fullt. Älskade unge!!  

UPPE MED TUPPEN

Kategori: Allmänt

Imorgon ska jag iväg till mitt nya "extrajobb" för första gången. Pratade nyss med fröken E som fixat det åt mig och som också jobbar där och ja jag hade kollat rätt - måste ta tåget från Eslöv 06.35. Dags att sova nu kanske?

MALMÖ

Kategori: Allmänt

Igår var jag inne i Malmö på "speeddateing" hos ett rekryteringsföretag, får se om de nappar och vill ha mig där i höst, spännande. Sen strosade jag runt på festivalen med fina Nea. VI lyssnade på Anna Ternheim och Melissa Horn. Åhh fantastiska musik. Imorgon ska jag jobba, imorgon och en månad framåt :) Äntligen ska det trilla in lite pengar så att jag kan åka och hälsa på Erika ;)
 

DENNA DAG

Kategori: Allmänt

Började denna morgon med en promenad och P3 Dokumentär om Flodvågskatastrofen i öronen. Att börja morgonen med något så sorgligt att lyssna på sätter saker och ting i perspektiv. Ofattbara saker som händer i världen. 
 
Idag ska jag träffa mormor, morfar, syster och systerdotter. Sen bär det av mot Malmö på öppet hus innan kvällen avslutas med Nea lyssnandes till Melissa Horn. 
 
Nu skriva ut CV och annat fix. 

PÅ TAL OM INKOMST

Kategori: Allmänt

Drygar ut kassan genom att lägga ut litteratur på Blocket från mina fyra år i Linköping. Tänkte rensa bland kläder och skor också och lägga ut på Tradera. Men jisses det tar tid. Blev klar med ompackningen från "finrummet" upp till gästrummet idag så nu är en sak checkad från att-göra-listan. 

BOSTAD, JOBB, PENGAR?

Kategori: Allmänt

Nu är det så här att jag inte kan låta bli att kolla på bostad i diverse städer. Främst tänker jag Malmö eller Stockholm men inser mer och mer det omöjliga i det hela. Tydligen har jag grävt ner mitt huvud riktigt jäkla långt när jag nu inser att det här med att köpa lägenehet känns som ett spännande projekt. Kommer att få bo ett par år hos päronen innan kontantinsättning till en lägenhet i Stockholm är ihop sparad. Eller ska jag söka mig till Oslo, eller Köpenhamn, eller ska jag möjligtvis testa Paris? Inte för att boende konstnaderna där är lägre... 

UT PÅ TUR ALDRIG SUR

Kategori: Allmänt

Nu: ut och promenera och lyssna på p3 doukmentär!
Uppdatering: det blev dokumentären om Gryningspyromanen. Kom igen nu Josse, gör detta varje morgon som du har möjlighet, det är ju fantastiskt när du väl kommer upp. 

LYXFÄLLAN-PATTE

Kategori: Allmänt

Alltså vi glad överraskning jag fick imorse när jag gick in och läste aftonbladet. Lyxfällan-Patrick är singel. Nu var ju nyheten i och för sig att han är stalkad av en kvinna sedan det blev känt för tre (!!) veckor sedan att han var singel. Men hur har jag kunnat missa detta? I tre veckors tid har han varit singel!!! Hur lång tid tror ni att han vill vara själv innan jag sätter klorna i honom?? 

KATRINPLOMMONSUFFLÉ?

Kategori: Allmänt

Undras vad grannfrun stoppat i sina barn. Det enda som jag hört där ute den närmsta timmen är "Mamma, jag behöver bajsa". Snart bestämmer jag att alla ungar kollektivt går in och gör sina behov så att jag slipper och sitta och lyssna på deras tjat...

ROLIGA ANNONSER

Kategori: Allmänt

Strökollade på lägenheter (och jobb, jajemen, men det hör inte hit) och det roligaste måste vara bilder på något som inte har med lägenheten att göra. Insomade blommor är en favorit och det enda jag kan höra i mitt huvud är Maria Montazami när hon "home-stageade" första säsongen av hollywood fruar "man måste känna 'oh my god' när man kommer in, här vill jag bo". Dagens vinnare var däremot bild på fruktfat där det under bilden stod..."fruktfat". Ja då är det avgjort om jag får plats med ett fruktfat på vardagsrumsbordet då vill jag definitivt köpa lägenheten. 

MYSKVÄLL

Kategori: Allmänt

Igår var det myskväll på casa Malmström. Pappa är ute på jobb så det var mamma och jag, och Måns. Mamma gjorde pannkakor och bjöd på sin hemlagade jordgubbssylt framför Allsången. Gina Dirawi är numera min idol. Hon kommer att bli något stort tror jag. Och hur fin var inte Sarah Dawn Finers "Nu vet du hur det känns"?!?! Fantastiskt 
 

SMÅ ÄNDRINGAR AV PLANER

Kategori: Allmänt

Först var det Linköping till helgen sen var det Linköping endast på fredag. Men nu tänkte jag ändå stanna till på lördag och ut och partaja med Sanna efter tentan :) På lördag har föräldrarna lovat "kräftskiva". Och nästa vecka vankas med Malmöfestival och en ledig Nea så då tänkte jag köra på lite Malmöhäng.
 
Idag satt jag och kollade utbudet av bostadsrätter i Malmö. Fanns potential. Men en sak i taget, först jobb, sen boende. Eller först tenta, sen jobb, sen boende :)
 

SPONTANITET

Kategori: Allmänt

Igår trillade det in ett kul sms. Emelisan frågade om jag ville komma in till Malmö och dricka öl. Spontan som jag är sa jag först typ nej, men sen ångrade jag mig så klart:) En super trevlig kväll på Möllan blev det till slut.
 
På kvällen när jag satt och förtärde grillat visade sig dock karman igen. Getingen stack till ordentligt på lilla lillfingret som idag ömmar, är rött och svullet. Uärk..
 
Handbollen fick ett tråkigt slut. Eller tråkigt är kanske dåligt ordval. Handbollsherrarna har kickat ass hela turneringen, varit sjukt kul att se. Att förlora med uddamålet var däremot tristare än trist. 
 
Till helgen blir det back to Linköping. 

ATT VARA EN SAMLARE

Kategori: Allmänt

Jag håller på att kolla igenom flyttlådor, rumstera om och kassera (eller kastrera som jag kallar det).
Ett: det är ett evighetsprojekt och tråkigt som fan.
Två: det är säkert femte gången jag gör samma procedur och för varje gång så lyckas jag slänga ett ynka litet födelsedagskort från min femte födelsedag.
Tre: när jag väl börjar kolla igenom så blir jag sentimental och tänker "amen guuud min tandställning, åhh men DEN kan jag ju inte slänga".
Fyra: som allt annat i mitt liv för tillfället har jag kommit fram till att det ska bli en förändring. Här försvinner kritor och suddgummi och sparade stenar och pennskrin.
 
Som ni förstår har jag tagit mig en liten tripp "down the memory lane" idag. Funderar på att sätta scrunchy i håret, lägga pennorna i mitt gamla pennskrin och lyssna på melodifestivalen 1996 på kassettband i min häftiga freestyle medans jag pluggar idag, vad sägs??
 

PLUGGPAUS

Kategori: Allmänt

Gårdagens pluggpaus blev en lunch (och fika) i Höör med Charlotte. Idag åker hon upp till Stockholm och nästa vecka börjar hon sitt nya jobb. Spännande:) Dagens pluggpaus kommer att bli en tur in till Malmö för att provsmaka Emelies syltning och saftning tillsammans med Nea. Imorgon kommer eventuellt syster hit och kollar semifinalen i handboll med mig. Bra pauser! Klar fördel med att bo i Skåne. Man bor inte i en stad, man bor i ett landskap. Inga problem att snabbt ta sig någonstans med tåget. Inget jävla SJ utan Skånetrafiken rakt igenom:)
 
Inatt drömde jag massa konstigt. Blir nog så när man har mycket att bearbeta i det lilla huvet. Finaste i drömmen var ändå att jag drömde att Silje var här när jag vaknade, haha. Den lilla trollungen är saknad. 
 

FORTSÄTTNING FÖLJER PARIS DEL 2

Kategori: Allmänt

PARIS

Kategori: Allmänt

Bilder som får tala för sig själv
 
  
 
  
 


 
 

SKANÖR-FALSTERBO

Kategori: Allmänt

Kom nyss att tänka på att jag inte varit i Skanör-Falsterbo överhuvudtaget denna sommar. Dumt kan jag tycka. Nu har det i och för sig blivit utbytt mot extremt många besök till Ystad istället. Men nytt mål denna sommar - ett besök innan hösten knackar på är ett måste!

VAD ÄR DET FÖR EN DAG...

Kategori: Allmänt

...är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Siljes ett-års dag. Hurra, Hurra, HURRA!!!!!!
Grattis stjärnan!!!

*OBS SKRYTINLÄGG OBS*

Kategori: Allmänt

Då var milen avklarad. Jag är galet stolt över mig själv. Sprang på strax över timmen så jag är faktiskt nöjd med tiden också (däremot var mjölksyran övermäktig i den förbaskade backen efter 8 km så då gick jag). 

LEDIN

Kategori: Allmänt

Idag är en bra dag. Ska umgås med mamma och syster i Helsingborg tittandes, lyssnandes och dansandes till Linnéa Henriksson och Tomas Ledin. Dessutom ska jag få mysa en stund med Silje. Och familjen hurtbulle har tänkt att vi ska springa milen i Skrylle idag, håll en tumme eller två för mig.
 

VÄLKOMMEN MARTINA

Kategori: Allmänt

Igår var jag och träffade min gymnasiekärlek Martina inne i Lund. Vi har nu högt flygande planer på att ses en gång i veckan i framtiden. Stor skillnad från våra en-gång-om-året träffar. Vi var och käkade delicious tapas med rött vin och sjuuuukt god efterrätt bestående av dulce de leche, vit choklad mousse och creme catalana. Och skvallrade ;) Hon var helt ovetandes om mitt bloggande men lovade att lägga till mig till sina favoriter så därför hälsar jag Martina varmt välkommen till min lilla skara läsare:)
Desserten på St. Michel Vin och Tapasbar